Dantelli Pike Modelleri

 Günümüzde yatak odalarının hiç mi hiç olmazsa olmazıdır. danteller. rengarenk çeşit eşit süslü pikeler. dantelli çarşaflar. Eskiden kaneviçe li yastıklar ve dantel uçlu kaneviçeli çarşaf takımları. modası hiç geçmeyecek gibi..                                                                                                                                 
Çeyizlik danteller pikelerin ve havlu uçlarının vazgeçilmezi dir herzaman. Çeyiz sandıklarının olmazsa olmazı çeşit çeşit dantel örnekleri günümüzün en şık süslemelerinin tamamlayıcısı olmuştur hep.                                                                                                                                                                     
 Pike süslemelerinde danteller çok sık kullanılır. yatak örtülerinin ve havlu kenarlarının da süslemelerinde kullanır hanımlar. yastık ve çarşaf uçlarında çok sık görmekteyiz. çok şık dantel örneklerini.                                                                                                                                                         
                                                                                    Kalpli danteller sevginin ve aşkın  simgesi gibidir adeta. İlmek ilmek işlenir. hayalleri süsler kalpli danteller. Havlu uçlarını ve pikeleri. hatta yatak odalarında papatya gibi mis kokulu bembeyaz dantellerimiz kadınların olmazsa olmazıdır hayatlarında


 Renk renk desen desen pikeler süsler annelerimiz. genç kızların çeyizlerine. en ağır model danteller işlenir pikeler için. piko süslemeleriyle tamamlanır dantelin eşsiz güzellikleri. sandıklarda itinayla saklanır yıllarca.                                                                                                                                                 
 Motifli danteller. çok ayrı bir zarafete sahiptir her zaman. renkli motifler ve beyaz motifli dantellerin birleşiminde çok özel bir tasarım danteller ortaya çıkar. el emeği göz nuru motifli pike. çarşaf dantellerini görmeye değer.                                                                                                                                 
 Kolay dantel örneklerinde olduğu gibi bu modelimizde de yine  çok farklı çiçek örneği işlenmiş. Bordo pikelerin süslemesini çok şık tamamlamış. Çiçekli dantel örneği..                                                       
 Güllü dantel örneği. saten pike süslemesinde oldukça şık durmuş. yatak örtüsü danteli olarak da kullanılabilecek şıklıkta tasarlanmış. Günümüzün en şık dantel modellerinden diyebiliriz.                                                                                                                                                                                       
 Oymalı dantel. deyince aklımıza U-V şeklinde dantel modelleri gelir. Ama çiçekli dantel U oyuntulu işlenmiş. Pike ve çarşaf süslemesinin baştacı olmuş diyebiliriz.                                                                                 
 Gelin diyince aklımıza her zaman. süslü dantelli çeyizler gelmez mi. İşte gelinlerin çeyizlerinde olmazsa olmaz dantel çeşitleri. yatak odalarında çiçek gibi rengarenk dantelli pikeler yastıklar.                       
 Gül örneği ile akıllarda kalan. bembeyaz danteller. Kar gibi. renk renk pikeleri süsleyen uçlu dantel çeşitlerimiz. Kadınların hayatında hep var olan. el işi göz nuru örnekli dantel çeşitleri.                                   
 En kolay dantel. her bayanın yapabileceği bir model. üremesi ve işlemesi de oldukça kolay bir dantel örneği. havlu uçlarında. çarşaf. yastık ve pike süslerken kullanabileceğiniz çok şık dantel örneği.                   
Çarkıfelek motifli dantel. Düz zemin üzerine işlenmiş çarkıfelek örneği. Kolay ve düz zemin üzerine çok zor ve gösterişli sık iğne motifleri işlenerek farklı bir dantel tasarımı yaratılmış. Her çeyiz sandığında bulunması gerekli diye düşünebilirsiniz.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar