İğne Oyası Modelleri Yazma Kenarı Örnekleri

İlmek ilmek işlenen iğne oyalarında göz nuru el emeği oldukça fazla. Kadınlarımızın bazen hobi olarak işlediği rengarenk iğne oyaları, ev bütçelerinde de çok işe yaramakta. Fular yazmalar ve baş örtüsü şifonların kenarlarını süsleyen iğne oyaları model model ve rengarenk. Bir o kadar da çeyiz sandıklarını zengin tutan gelin çeyizleri diye de bilinir. 

Yapraklı iğne oyaları ve kelebekli yazma kenarı iğne oyası modellerinde rengarenk ipler kullanılarak çeşit çeşit yazma oyaları işlenmiş. Özellikle mevlüt örtülerinde tercih edilirdi eskiden. Şimdilerde ise yazma kenarlarını renklendiren 

Motif motif rengarenk iğne oyaları yazmalarda göz kamaştırırken aynı zamanda genç kızlarımız takı ve saç bandajları, aksesuar olarak da kullanabiliyorlar. Bilhassa Çeyiz sandıklarında da asla olmazsa olmazı dır diyebileceğimiz kadar önem taşımaktadır.

Havlu kenarlarında ise ayrı bir güzellik katan şık iğne oyalarında çiçek motifleri, yeşil yapraklı modeller tercih edilmekte. Belki bir masa veya sehpa örtülerinde bile sıkça görebileceğimiz örnekli iğne oyası çeşitleri kadınların en vazgeçilmez el işlerinden dir
Çiçekli iğne oyası tıpkı kır çiçekleri gibi içimizi renklendiren çiçek bahçesi gibidir. Süs eşyalarında ve çeyizlik el işlerinde en çok tercih edilen değeri ve modası geçmeyen el emeğimiz dir. Zaman zaman kız çocuklarının ve bayanların kıyafetlerine ayrı bir zarafet kattığını da biliyormuydunuz.

Mevlüt örtülerinde olmazsa olmazıdır iğne oyaları renk renk ve model model. Kadınlarımızın hem hobi hemde ev bütçelerine katkı amaçlı ürettikleri, el işlerinde çok emek ve sabır isteyen, iğne oyası örneklerinde incelik ve zarafet den de kaçınılmamış.

Bu modelimiz aynı zamanda kolye ve saç bandı olarak da kullanılabilir. Çiçek motifli iğne oyası papatya kadar şirin ve göz alıcı şıklıkta işlenmiş. Sarı-beyaz çiçekli iğne oyası yazma ve mevlüt örtülerinin kenarlarını süslemek amaçlı değerli bir el emeği dir.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar